torsdag den 15. marts 2012

Grib garnet!Den 14.-17. juni står Silkeborg i garnets tegn. En flok garngale kvinder har lavet et storslået arrangement af kreative kurser og events for alle med hang til garn.
I dag kom så kataloget med alle de spændende workshops og jeg skal helt sikkert sidde parat når der bliver åbnet for salgte den 30. marts.

En workshop jeg helt sikkert SKAL  med på, er Flerfarvestrik med Charlotte Kaae. Det er hele lørdagen og jeg kan ikke forestille mig noget bedre at lave den dag ;-)

Men jeg kan nu sagtens få fuld skema alle 4 dage. Drømmeskemaet ser sådan ud:

Torsdag formiddag:
Patentløsninger med Bente Geil.
Patentstrikning er blevet lidt glemt, men nu finder vi det frem igen. Der er ikke noget at være bange for, så slemt er det heller ikke ... Har du prøvet at strikke glatpatent, krydspatent og patent på skrå? Nå ikke, jamen det kan du komme til nu. Et kompendium kan købes for 50 DKK.

Torsdag eftermiddag:
3 sting 1000 måder med Karen Marie Dehn.
Lær frihåndsbroderi på strik. På 3 timer lærer du 3 super anvendelige broderisting, teknikker til at overføre motiv til strik, en masse fif og teknik, samt noget om stoflighed og udtryk. Når du går hjem er du blevet rigere på et helt unikt broderi, en masse ny viden som gør dig parat til nye broderi-projekter og en ny inspiration til at arbejde videre på. Alle kan være med, hvad enten du er begynder eller øvede – det er slet ikke svært!

Fredag formidag:
Hækl rundt med Stine Hoelgaard Johansen.
På denne workshop hækler vi rundt og rundt. Vi arbejder med de simple, men til tider irriterende runde flader, som har det med at bølge når der er for mange masker og bukke op ad når der er for lidt. Her får du nogle du forskellige fif og fiduser, både til udførelse og til hvad cirklerne kan bruges til.

Fredag eftermiddag:
Strik snoninger med Stine Hoelgaard Johansen.
Der er næsten ikke noget, der er så lækkert som enkelt strik med en fed snoning! Så hvis du også har det på samme måde og er kommet i gang med at strikke og søger nye udfordringer, kunne dette kursus måske være noget for dig. Her lærer du både ud fra tekst og diagrammer at strikke forskellige snoninger. Sværhedsgraden stiger i takt med, at du strikker de forskellige prøver færdig.

Lørdag
Flerfarvestrik med magiske nøgler, med Charlotte Kaae.
Først lidt om farvers påvirkning på hinanden, regler og regelbrud, efterfulgt at en gennemgang af hvordan et magisk nøgle vikles, og hvordan du strikker med dem. Magiske nøgler er en teknik jeg ofte bruger, når der skal spræl på mit flerfarve strik. Der strikkes med to tråde garn af gangen, disse skifter løbende farve, alt efter hvordan du har viklet dit magiske nøgle. Med de magiske nøgler bliver dit farveskift, mere spontant, og ofte mere flydende. Du bestemmer selv hvor vildt det skal være. Vi strikker alle pulsvarmere du lære at strikke magicloop, flerfarvet strik rundt, samt bobler, der er strikket kun fra retsiden. Materialer og kompendium: 75 kr.

Søndag formiddag:
Montering, finish og prikken over i'et med Sanne Bjerregaard.
Lader du strikketøjet ligge umonteret i kurven i måneder? Hader du at sy sammen, samle masker op langs kanter osv? Fat nål og pinde og lær at planlægge dit strikketøj så monteringen går som en leg. Samtidig lærer du nogle gode tricks, der giver dit færdige projekt en superflot finish og som lige gør prikken over i’et.

(Teksten fra ovenstående er taget fra Grib Garnets katalog)

Jeg kan forestille mig at vi er mange der gerne vil med på de workshops, så det bliver spændende hvor meget jeg kommer med til. Og så skal jeg også lige have fundet pengene til det hele ;-)

Hvis nogen har lyst til at dele et værelse på Silkeborg Vandrehjem de dage, så sig endelig til!!

2 kommentarer:

 1. Jeg er også helt vild med det program - jeg kan se vi har flere ønskedrømme til fælles :-)
  Det kan være vi ses.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan se at du også vil med på Charlottes workshop om lørdagen. Det kunne være hyggeligt om vi ses der.
   Jannik har allerede tilbudt at køre mig :)

   Slet