torsdag den 11. juni 2009

OBS - ELLER RETTERE OSB*

JEG BRINGER LIGE EN SERVICEMEDDELSE TIL EN VIS STRIKKEFORSKER!

HER TIL ØS SPISER VI BRUNSVIGERMÆND (OG - DAMER) - IKKE WIENERBRØDSFOLK!

NÅ, NU ER DU JO KUN 1. GENERATIONS INDVANDERER, SÅ DU ER VEL LOVLIG UNDSKYLDT...
*OSB = OPLYSNING TIL STRIKKEFORSKER OM BRUNSVIGER :-D

5 kommentarer:

  1. Hvis JEG flytter til Fyens, så flytter vandbakkelseskonerne med ;);)

    SvarSlet
  2. Genetisk er jeg 50 % fynbo, men min fynske mor har *aldrig* serveret brunsviger. Neeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiii en kagemand m/k er lavet af wienerbrød.

    Jeg har endnu ikke fundet en ordentlig opskrift på brunsviger endsige smagt en hæderlig bagerbrunsviger, så du kan jo sende mig din opskrift.

    Er der iøvrigt ikke noget om, at der skal flødeskum eller kagecreme på? Det siger mine nordjydske venner. :-D

    SvarSlet
  3. De er skøre, de fynboere.... en kagem/k er selvfølgelig lavet af chokoladetrekantsdej, med smovs indeni... brunsviger, hømf! I er kun overgået af de skøre sjællændere, der propper ROSINER i kagesmovsen, ADR-BVADR!

    men derudover er det en gevaldig fint pyntet brunsviger m/k, tillykke med de 4 år!

    SvarSlet
  4. TIMEOUT!
    Så skal jeg forklare.:-)

    I København spiser man tebirkes, i Jylland kaldes de for københavnerbirkes. Der er et tebirkes et alm. birkes.

    I københavn spiser man overskårende, I Jylland spiser man cremesnitter.

    I nordjylland og på Sjælland spiser man romkugler. det meste af Jylland, og tildels Fyn, spiser man trøfler.

    Kagemænd kan være både af vandbakkelse, wienerbrød, bløddej el. brunsviger.
    Dem, man køber hos bageren er sjældent vandbakkelse.
    En chokoladetrekant er af wienerbrød.

    I både Nordjylland og på Fyn har man en forkærlighed til brunsviger. De kæmper bravt om, hvem af dem, der har mest ret til spisen som egnskage. Fyn er mest kendt for det, og laver klart de bedste. Nordjylland pensler dem med chokolade og kommer flødeskum og gele på.

    En rigtig brunsviger er svær at lave, den skal være snasket og ikke det mindste tør. Blander man lidt koldcreme i fyldet, bliver det bedst.

    var der mere?

    Ps. jeg kommer selv fra Århus, og tager derfor ikke parti. :-P

    SvarSlet
  5. Den nordjyske udgave er klart den bedste ;-)) MUMS med masser af flødeskum og gele på!

    SvarSlet